Vakantiehuis Seepark Kirchheim

Voor een gezellige vakantie

 


Duitsland  is een prachtig, wonderschoon, zeer natuurrijk en verrassend veelzijdig  land" Het hart van Duitsland is een imponerend gedeelte met de  Deelstaat Hessen en haar prachtige Hessische Berglandschap met haar prachtige cultuur. Er zijn vele attracties voor de kinderen en voor   ieder wat wils met veelzijdige mooie themaparken. Voor de golfers onder u is  Hessen een Walhalla, er zijn maar liefst 37 schitterende Golfbanen (   alleen al in Hessen ) waar het resort Kirchheim het centrale vertrekpunt  is.
Onder de verzamelnaam Hessen vindt u de gebieden: Kasseler  Land, Waldhessen, Werra-Meissner- Kaufungerwald, Kurhessisch Bergland en  het Marburgerland. Maar ook de Rhön en het Natuurpark Hoher Vogelsberg   behoren tot Hessen. Het door de gebroeders Grimm beschreven   sprookjeskasteel van Doornroosje bevindt zich in het Reinhardswald in   het Kasseler Land. Daarnaast zijn er maar liefst vier natuurparken in   dit gebied dat u in het hart van Duitsland aantreft. Middelpunt is   natuurlijk de gezellige stad Kassel, die rijk is aan interessante musea en mooie parken. In Waldhessen bevindt zich de grootste burcht van Hessen (Burg Herzberg  bij Breitenbach).
In Bad Hersfeld  staat de grootste kerkruïne ter wereld, de Stiftsruïne. Daarnaast zijn  de oudste kerkklokken van Duitsland te bezichtigen in de Katharinatoren,  die elk jaar de Lullufeesten inluiden.
In Werra-Meissner-Kaufungerwald  steekt de Hohe Meissner boven alles uit. Op deze Hessische berg kan in  de winter wintersport worden beoefend. Uw vakantie is mogelijk te kort  om de vele wandelroutes in dit gebied af te leggen.
In het noorden van  het Kurhessisches Bergland ligt het natuurpark Habichtswald met  interessante flora en fauna. Ten westen daarvan vindt u het Kellerwald.  Schwalm/Knüll in het zuidoosten is een eldorado voor bosliefhebbers,  wandelaars en ruiters. Met elke stap romantischer en schoner. Hoge  bergen, geen kale heuvels, maar veelvuldig groen getooid". Dit zijn de  woorden die sprookjesschrijver Jacob Grimm 1802 gebruikte om de streek  Marburg-Biedenkopf te beschrijven. Grimm studeerde in de levendige  universiteitsstad Marburg( in de buurt van Kirchheim), die nog steeds  een bonte cultuurscene bezit.

Voor in de warme zomers is er in Kirchheim een zwembad met een 55  meter lange glijbaan, een wildwaterbaan, maar ook een peuterbad voor de   kleintjes. Voor meer informatie kijk dan even op onderstaande website.

www.kirchheim.de